Welke formaten Moleskine Notitieboekjes zijn er?

Voor diegene die nog niet bekend is met de ongekend populaire Moleskine Notebooks, kan het soms lastig zijn om het juiste formaat te kiezen. Dus hierbij een overzicht van alle beschikbare notebook formaten van Moleskine met een kleine uitleg zodat je altijd het juiste formaat kiest.

De Moleskine Formaten

De notebooks van Moleskine varieeren in een vier-tal formaten: XS, POCKET, LARGE en XL. Daarnaast zijn er ook nog de formaten A4 en LETTER, maar deze zul je niet terugvinden in Nederland. Binnen de verschillende formaten zijn er nog tal van andere opties, zoals een harde of zachte kaft, gelinieerde of blanco pagina’s enzovoorts. We houden het hier voor nu bij de Moleskine Notebook Formaten.

Moleskine XS

De Moleskine XS is het tot nu toe kleinste notebook van Moleskine en meet 6,5 x 10,5cm. Er is nog maar één notebook verkrijgbaar in dit formaat. In de opvallende oranjegele kleur met een harde kaft en afgeronde hoeken. Daarnaast bevat het notebook een bladwijzer lint, het vertrouwde elastiek en een opbergvakje achterin.

Moleskine Pocket

De Moleskine Pocket is het ideale formaat voor onderweg. Het boekje heeft een afmeting van 9 x 14cm en is daarme de ideale reisgenoot. Je houdt nog voldoende papieroppervlakte over om makkelijk te kunnen schrijven zonder dat het priegelwerk wordt. Ook dit notebook is verkrijgbaar in een weldaad aan verschillende layouts, covers en kleuren. Dus ben je op zoek naar een klein handig notebook voor onderweg. Kies dan de Pocket Notebook van Moleskine.

Moleskine Large

Dit is het meest voorkomende formaat binnen de Moleskine Notebooks. Met een afmeting van 13 x 21cm is het een groot boekje. Ideaal voor in de tas, op kantoor of voor in huis. Binnen dit formaat vindt je de meeste variaties van alle Moleskine notebooks. Het boekje schrijft heel prettig door de extra ruimte op de bladzijden. Hij is echter minder handig om mee te nemen in een jas of broekzak omdat hij er simpelweg niet in past.

Moleskine XL

De XL van Moleskine meet een indrukwekkende 19 x 25 cm. Als je hem op het midden van een A4tje legt dan hou je aan alle kanten ongeveer een cm over, om maar een indruk te geven van de grootte. Er zijn een aantal notebooks beschikbaar in dit formaat van Moleskine en ook nog in een aantal leuke kleuren. Deze notebooks lenen zich het beste voor de professional of de creatieveling onder ons.

Welk formaat notitieboekje